Annons

Är detta årets kokbok? Japp! ;-)

Vem blir inte tårögd inför utsikten att få äta – ”persikor och hallon med grädde och maräng”? …

… jag blir inte bara tårögd utan kaskadgråter – som inför så mycket annat i den här kokboken.

En orange bibel med stjärnkocken och krögaren Mathias Dahlgren som avsändare – ”Kokbok för grå dagar … och en och annan stjärnklar natt”. Jag har förvisso inget emot grå dagar. Desto svårare har jag för ”grå” och ”beige” inredning, vilken ändå påstås vara harmonisk …

Annons

Den här ursnygga och kompakta, 17 x 21 cm, kokboken på nästan 300 sidor är en räddare i nöden. En veritabel vitaminkick som förgyller och lyfter vintervardagen till lördagskänsla. Egentligen ingen nödvändighet i mitt fall då jag, till skillnad från de flesta andra, räknar mig som en vardagsmänniska. Älskar den trots det – inte minst för det ”bulliga” formatet och jag vill laga precis allt!

Annons

Här följer några smakprov ur detta ymnighetshorn …Ramen med miso

Matjessill, krossad potatis, gräddfil och brynt smör

Vintersoppa

Bratwurst med surkålsmajonnäs

Hot-pot

Viva Espana

Savojkål med kokt potatis och pepparrot

Fiskpinnetacos med tartarsås

Bon Appétit!

Som sagt – kanske årets kokbok … dock med knivskarp och kompetent konkurrens på upploppet i form av topprankade ”Chez Wood – en kokbok för vardag, vila och fest” av Sofia Wood, utgiven på Norstedts. Så diametralt olika och ändå inte … Återkommer till den senare längre fram.

Boken är utgiven av Bonnier Fakta och kostar dryga tvåhundralappen. Matbildsfoto, Lennart Weibull; grafisk form och illustrationer, Katy Kimbell; redaktör, Anna Paljak.

/Svante


(Obligatorisk)


Annons



Laddar